10 Kasım 2012 Cumartesi


Kuran`da Allah`ın bir çok özelliğinden bahsedilmektedir. Bunların arasında en çok vurgulanan Rahman ve Rahim (merhametli ve affedici) olmasıdır. Allah`ın çok affedici olduğu, kendisine ortak koşulması dışında dilediği her hatayı affedebileceği Kuran`da defalarca bildirilmektedir.



Yanılmaz, hata yapmaz tek varlık Allah`tır. İnsanoğlu yapısı itibariyle hata yapmaya uygundur, zaten böyle olmasaydı bu dünyanın bir imtihan yeri olması düşünülemezdi. İnsanlar Allah`a karşı gelmekten sakınarak bu hataları en aza
indirmeye çalışsa da kimi zaman yanlış yapabilirler. İşte bu zamanlarda ümitsizliğe kapılmak ya da “Battı balık yan gider” mantığıyla kendisini koyverip başka günahlara yelken açmak yerine Allah`ın sonsuz affediciliğine sığınılmalıdır. İnsan bu sayede vicdani yönden de rahatlamış olur ve bu hatayı tekrarlamamaya özen gösterir.

Allah`ın affediciliği insanı hem dünyada hem de ahirette kurtaracaktır. Fakat bu konuda çok dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Kuran`da da belirtildiği gibi Şeytan insanı Allah ile aldatabilir. Yani insanlar bunu akılları sıra kullanarak “ben yapayım, nasıl olsa Allah affeder” mantığıyla günah işleyebilirler. Günümüzde de bunun pek çok örneğini görmekteyiz. Unutmamalıyız ki yaptığımız her işte samimi olmalıyız. Sonuçta Allah insanların içindekileri de bilir ve Allah`ı kandırdığını sanan insanlar yalnızca kendilerini kandırmaktadırlar.

Rabb’imiz, “Kullarım, Sana Benden sorarlarsa (Resulüm), muhakkak Ben yakınım. Beni çağırırlarsa çağıranın çağrısına uyarım. O halde onlar da Benim çağrıma uysunlar” buyurmaktadır.

Evet ümmetinin büyük günah işleyenleri cehenneme girecektir. Bunu üzerine Peygamberimiz çok ağladı
CANIM,GÜZEL YÜREKLİ,NUR EFENDİMİZ (SAV) ,ÜMMETİ İÇİN HERŞEYİN EN GÜZELİNİ,EN KOLAYINI,EN İYİSİNİ ALLAH(CC) TAN DİLEMİŞ....
ÜMMETİNİN GÜNAHLARININ AFFI VE CENNETE GİRMESİ İÇİN MÜCADELE VERMİŞ ..




Ve 'çirkin bir hayasızlık' işledikleri ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah'ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah'tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir.(Al-i İmran Suresi, 135)

İşte bunların karşılığı, Rablerinden bağışlanma ve içinde ebedi kalacakları, altından ırmaklar akan cennetlerdir. (Böyle) Yapıp-edenlere ne güzel bir karşılık (ecir var.) (Al-i İmran Suresi, 136)


Kim kötülük işler veya nefsine zulmedip sonra Allah'tan bağışlanma dilerse Allah'ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur. (Nisa Suresi, 110)

Hiç şüphesiz, Allah, kendisine şirk koşanları bağışlamaz. Bunun dışında kalanlar ise, (onlardan) dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa elbette o uzak bir sapıklıkla sapmıştır. (Nisa Suresi, 116)

1 yorum:

  1. Rabbiniz şöyle buyurdu: Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir.

    YanıtlaSil