10 Kasım 2012 Cumartesi


Kuran`da Allah`ın bir çok özelliğinden bahsedilmektedir. Bunların arasında en çok vurgulanan Rahman ve Rahim (merhametli ve affedici) olmasıdır. Allah`ın çok affedici olduğu, kendisine ortak koşulması dışında dilediği her hatayı affedebileceği Kuran`da defalarca bildirilmektedir.



Yanılmaz, hata yapmaz tek varlık Allah`tır. İnsanoğlu yapısı itibariyle hata yapmaya uygundur, zaten böyle olmasaydı bu dünyanın bir imtihan yeri olması düşünülemezdi. İnsanlar Allah`a karşı gelmekten sakınarak bu hataları en aza
indirmeye çalışsa da kimi zaman yanlış yapabilirler. İşte bu zamanlarda ümitsizliğe kapılmak ya da “Battı balık yan gider” mantığıyla kendisini koyverip başka günahlara yelken açmak yerine Allah`ın sonsuz affediciliğine sığınılmalıdır. İnsan bu sayede vicdani yönden de rahatlamış olur ve bu hatayı tekrarlamamaya özen gösterir.

Allah`ın affediciliği insanı hem dünyada hem de ahirette kurtaracaktır. Fakat bu konuda çok dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Kuran`da da belirtildiği gibi Şeytan insanı Allah ile aldatabilir. Yani insanlar bunu akılları sıra kullanarak “ben yapayım, nasıl olsa Allah affeder” mantığıyla günah işleyebilirler. Günümüzde de bunun pek çok örneğini görmekteyiz. Unutmamalıyız ki yaptığımız her işte samimi olmalıyız. Sonuçta Allah insanların içindekileri de bilir ve Allah`ı kandırdığını sanan insanlar yalnızca kendilerini kandırmaktadırlar.

Rabb’imiz, “Kullarım, Sana Benden sorarlarsa (Resulüm), muhakkak Ben yakınım. Beni çağırırlarsa çağıranın çağrısına uyarım. O halde onlar da Benim çağrıma uysunlar” buyurmaktadır.

Evet ümmetinin büyük günah işleyenleri cehenneme girecektir. Bunu üzerine Peygamberimiz çok ağladı
CANIM,GÜZEL YÜREKLİ,NUR EFENDİMİZ (SAV) ,ÜMMETİ İÇİN HERŞEYİN EN GÜZELİNİ,EN KOLAYINI,EN İYİSİNİ ALLAH(CC) TAN DİLEMİŞ....
ÜMMETİNİN GÜNAHLARININ AFFI VE CENNETE GİRMESİ İÇİN MÜCADELE VERMİŞ ..




Ve 'çirkin bir hayasızlık' işledikleri ya da nefislerine zulmettikleri zaman, Allah'ı hatırlayıp hemen günahlarından dolayı bağışlanma isteyenlerdir. Allah'tan başka günahları bağışlayan kimdir? Bir de onlar yaptıkları (kötü şeylerde) bile bile ısrar etmeyenlerdir.(Al-i İmran Suresi, 135)

İşte bunların karşılığı, Rablerinden bağışlanma ve içinde ebedi kalacakları, altından ırmaklar akan cennetlerdir. (Böyle) Yapıp-edenlere ne güzel bir karşılık (ecir var.) (Al-i İmran Suresi, 136)


Kim kötülük işler veya nefsine zulmedip sonra Allah'tan bağışlanma dilerse Allah'ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur. (Nisa Suresi, 110)

Hiç şüphesiz, Allah, kendisine şirk koşanları bağışlamaz. Bunun dışında kalanlar ise, (onlardan) dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa elbette o uzak bir sapıklıkla sapmıştır. (Nisa Suresi, 116)

İstersen bu gece gel istersen kal istersen git yarın gel nerde ne istiyorsan kal benimle yap.uzun bi aradan sonra dışardayım senelerdir izmirdeyim ama bazı şeyleri unutmuşum alsancakta dolaşırken birden bornova sokağına girmişim  her bir köşede kardeşlerimiz  müşteri lerle pazarlık yapıyor arabaları durduruyorlar kimisi güzel kimisi uzun kimizi zayıf ama herkes bi derdin peşinde belki  ekmek parası belki ev kirası derdinde bazılarına hakaret edenler laf atanlar zayıflıklarını belli etmeden belkide çirkeflenerek kendilerini korumaya çAlışmaları  çok etkilendim ve üzüldüm sanki  bitarafım orda kaldı  onurlu bir yaşam sürdürmek için kimisi çaba sarf ediyo kimiside dünyanın binbir çilekeşime teslim olmuş boşvermişlik içinde hayat gerçekten onlara zor birden içim titredi bunlar tukaka olanlar. Bi üst sokakta kordonda diğerleri kafelerde barlarda sahne alanlar ama hep aynı sılıntı bence ben çok duygulandım anlatamıyorum hissettiklerimi allah yardımcıları olsun biz ise rahat bolluk ve güzellik içinde yaşarken onları bir nebze dahi olsa düşünmek gerekiyo herhalde.

6 Kasım 2012 Salı

attığım twettler 


Aska yanmali.. Can dedigin ya Canan olmali ya da Canini almali, yar diyemezsin ki herkese, icindeki yaran olmali,
bir insanı kusurlarıyla sevmek sevgiyle, kusurlarını sevmek şehvetle ilgilidir.
Bülbül güle karga boka götürür iyi seçin.
Üç günlük dünya dedikleri cuma,cumartesi,pazar sanırsam zaaar.
Belki ben veremezdim onun verdiklerini,Madem beni almıyor Ben razıyım , yeter ki sen mutlu ol...
İnsanlar sürekli konuşur, eleştirir, hakaret eder. Senin yapman gereken, onlara bakıp konuşan hayvan görmenin keyfini çıkarmak.
Kaç kere dedim elini değil paranı kullan diye.
-Gözlerin renklimi? +Evet. -Hangi renk? +Kahverengi. -Ama renkli demiştin. +Kahverengi sayı mı pezevenk?
Otogardaki bağıran adam(çokta yakışıklıdı) beni ikna etti çorum'a gidiyorum arkadaşlar, selametle.









Bigay'i takip etmekti tüm amacım, ama açmadan bir bulog edemiyorum doğru düzgün takip.. O yüzden açtım bu buloğu yoksa kimseye diyecek bir sözüm, yazacak bir zamanım, harcayacak emeğim ve dikizlenecek özel bir hayatım yok. bigay gerçi yazmak hoşuma gitti acaba bende yavaş yavaş bi şeyler karalasammı ki . bla bla